Изобретения Осъществен от
Неделя, 25.06.2017, 13:17
Изобретения
Главна | Регистрация | Вход Добре дошли Гост | RSS
Меню
Вход във форума


Кръстословици

Приятели на сайта
 • Кръстословици
 • Игрички

 • Календар
  «  Юни 2017  »
  ПнВтСрЧтПтСбНд
     1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930
  Нашата анкета
  Кой е любимия Ви изобретател?
  Общо отговори: 279


  Исак  Нютон (1643—1727 г.) — един от най-великите физици на всички времена. Роден е на 4 януари 1643 г, в с. Булстроп, графство Линкълншир. Баща му Исак Нютон—дребен земевладелец, умрял малко преди раждането му. Самият Нютон се родил преждевременно, хилаво и болнаво дете за чийто живот близките му доста се страхували. Въпреки това той живял, без да боледува и доживял до дълбока старост. След завършване на селското училище на дванадесетгодишна възраст Нютон продължил образованието си в градското училище в съседния Грантъм.
  Оскъдните сведения, запазили се за ученичеството на Нютон, ни го рисуват като срамежливо, затворено момче, което избягвало шумната компания на своите съученици. Заедно с това се отбелязва и неговото самолюбие — Нютон не понасял обиди и в желанието си да изпъкне сред съучениците си, ако не със сила, поне с успеха си, той се издигнал от посредствен ученик на едно от първите места.
  Обучението в грантъмското училище имало схоластичен средновековен характер. Освен богословски предмети — свещено писание, библия и пр., Нютон изучавал още древни езици — латински, гръцки, староеврейски, които овладял основно. Що се отнася до новите езици — френски и немски — тях Нютон владеел слабо. Училището не му дало достатъчни познания и в областта на математиката. Той изучавал само аритметика и елементи от геометрията.
  В свободното си време Нютон се отдавал на изработването на механични играчки и уреди, увличал се в изкуството — рисуване, писане на стихове, четял много и с желание.
  През 1658 г. петнадесетгодишният юноша Нютон завършил училище. Под влияние на неговия вуйчо Ейскоу, получил образованието си Кеймбридж и на неговия учител Сток, Нютон се готви да постъпи в Кеймбриджския университет. На 5 юли 1661 г. той е записан като студент в Тринити колидж. От този момент до 1696 г.животът на Нютон е свързан с Кеймбридж, с Тринити колидж. Тук той последователно преминава всички степени — от студент до член на колежа (преподавател) и професор. Тук той е създал най-великия си научен труд — „Математически принципи на естествената философия" (или накратко „Начала"), направил е най-големите си открития.

  Търси

  Гласувай

  Гласувай за нас в Sait1  Page Rank Check

  Статистики  Архив на записите
  Copyright MyCorp ©2011-2017
  --Осъществен от oVo